Onderhoud en Reparaties

Onderhoud

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van cruciaal belang. Bij elke onderhoudsbeurt worden elementaire onderdelen aan uw auto nauwkeurig gecontroleerd. Door uitgebreide kennis en ervaring kunnen wij uw auto perfect onderhouden.

Onder ‘service’ of onderhoud kan bijvoorbeeld worden verstaan:

  • Periodieke servicebeurten (kleine en grote beurt) volgens opgave van de autofabrikant.
  • Vervangen van velgen, vering/schokdempers
  • Repareren of vervangen van het uitlaatsysteem
  • Bijstellen van de verlichting

APK
De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of LPG rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks.
Auto’s ouder dan 30 jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd.

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum met een jaar verlengd. Als de auto niet, of niet tijdig is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen.

Klik hier om een afspraak te maken

Winterbanden

Deze winter is weer gebleken dat bij winterse omstandigheden de winterbanden van levensbelang kunnen zijn. De aangepaste rubber samenstelling van winterbanden t.o.v. zomerbanden houdt deze flexibel naar mate het kouder wordt. Hierdoor heeft u betere grip, comfortabeler weggedrag en last but not least optimale veiligheid. En ook door het profiel van de winterbanden heeft u meer grip op het wegdek.

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. En als extra service slaan wij de winterbanden ook voor u op.

Wat wordt gecontroleerd?
Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:
Verkeersveiligheid
Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
Milieu
Uitlaatgassen

Voor al deze keuringen is uw auto bij ons in goede handen. Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om onderhoud en reparaties vakkundig uit te voeren. Wij kennen alle eisen en normen die aan uw auto worden gesteld.
Hierdoor kunnen wij efficiënt en kostenbesparend werken.

Grote beurt
Bij een grote onderhoudsbeurt worden diverse onderdelen van de auto en onder de motorkap nauwkeurig gecontroleerd. Indien noodzakelijk worden onderdelen vervangen zoals brandstof en luchtfilters. Maar bijvoorbeeld ook distributieriem, V-snaar, bougies, contactpunten e.d.

Ook het meten van de uitstroom temperatuur van de airco, een indicatie of de airco nog goed functioneert, valt onder de werkzaamheden.

Kleine beurt
Standaard periodiek onderhoud na een interval van bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar. Bij een kleine beurt worden alle vitale functies zoals banden, uitlaat, accu, en remmen van de auto nauwkeurig onderzocht.

Vervangend vervoer
Wij beschikken over vervangend vervoer. Dit kan van pas komen in de periode dat u tijdens onderhoud of reparatie niet over uw eigen auto kunt beschikken.